Met de wens om alle soorten gezinnen aan te spreken – of het nu gaat om sociaal geïsoleerde gezinnen, samengestelde families (patchwork), alleenstaande ouders, grootouders en alle generaties, heeft de „Frauenliga“ het „Haus der Familie“ in Kelmis opgericht, met het doel een ontmoetingsplaats voor gezinnen te creëren, laagdrempelige begeleiding aan te bieden en zoveel mogelijk faciliteiten onder één dak samen te brengen.

Sinds 2008 is het „Haus der Familie“ een van de sociale ontmoetingsplaatsen in Oost-België.
Ons huis is gelegen in de Patronagestraat in Kelmis, in het voormalige gebouw van de JAZ (jeugd animatie centrum). Veel werk en aandacht voor detail hebben de oude muren veranderd in een vriendelijke, heldere plek, die gevuld is met leven en diverse activiteiten.

Wat de peuteropvang betreft, bieden we de mogelijkheid om het ouder-kind trefpunt te bezoeken of de kinderen in te schrijven in het kinderdagverblijf.

Het is voor ons belangrijk om de kinderen een veilige omgeving te bieden met vertrouwde procedures, zodat ze zich snel kunnen wennen en zich ook meteen thuis voelen. We krijgen positieve feedback van de kleuterscholen, die een duidelijk verschil merken tussen de kinderen, die aan ons aangebod deelgenomen hebben en degenen die in het kleuterschool hun allereerste ervaring met groepen maken.

Daarnaast wordt in het „Haus der Familie“ een grote aantal aan cursussen aangeboden. Er worden ook altijd nieuwe cursussen aangeboden, afhankelijk van de behoeften van de kinderen.

Het „Haus der Familie“ werkt voornamelijk met vrijwilligers. Op dit moment zijn er ongeveer 30 vrijwilligers bij de verschillende groepen betrokken.

Er is hier altijd wel iets aan de hand, dus als je meer over ons wilt weten, kom dan even langs.